© 2017 by Luigi. Website created by Muato.

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon

Trumpetisti- säveltäjä Antero Priha on yksi Suomen tunnetuimpia ja laaja-alaisimpia muusikkoja. Hän on paitsi säveltänyt ja sovittanut suuren määrän materiaalia eri genreihin, myös soittanut ja levyttänyt useiden kotimaisten sekä ulkomaisten huippunimien kanssa.

Anteron yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Pekka Pohjola, Jukka Linkola, Upi Sorvali, Edward Wesala, Otto Donner, Esko Linnavali, Martti Lapalainen, Sakari Kukko, Hasse Walli ja Seppo Kantonen.

J. Karjalainen, Tuomari Nurmio, Vesa-Matti Loiri sekä Ismo Alanko ovat olleet myös Anteron esiintymis- ja levytyskumppaneita.

Ray Charles, Carla Bley, Freddie Hubbard, Joe Henderson, Maria Schneider, McCoy Tyner, Louie Bellson, Clarck Terry, Gil Goldstein, Jim McNeely, Rick Margitza, Vince Mendoza, Chuck Findley ja Tim Hagans ovat tunnettuja jazz-tähtiä, joiden kanssa hän on esiintynyt.

about ANTERO PRIHA

about TIMO LASSY

39-year old Timo Lassy, acclaimed as a “rising star” in US jazz bible Downbeat, now hits us with ‘Love Bullet’, his fifth album and his most accomplished studio work to date. “The entire album is definitely more personal than all my previous work”, he says of this sophisticated collection of ten instrumental originals. “It tells a story of the past few colourful years in my life. No need to rush this time around, I hope.”

 

Having worked with an international all-star cast ranging from the Italian style-master Nicola Conte to US jazz vocalist José James and recently extending his talents into the art of film-music by composing for the soundtrack of the movie ‘Moomins on the Riviera’, Lassy created this mysteriously soulful and somewhat ‘cineastic[‘ music with his working band in mind, an ensemble that was dubbed “one of Europe’s sharpest bands” by the Sunday Times in the UK. Their sonic base is in the 1950’s/60’s hard bop, Soul Jazz and Latin Jazz tradition, but the masterful execution and the progressive vision of all of the players puts the music firmly in the 21st century. Like the films of fellow Finn Aki Kaurismäki, it exudes an energy and a feeling at once markedly timeless, traditional and tirelessly forward-looking.

 

“Quality swinging jazz with a difference!“, as Gilles Peterson calls it. As a character, Timo Lassy embodies the rare kind of charisma of a contemporary jazz star, whose humility always marks him as a team player. “I could not have given these songs to anyone else to play except my longtime associates Teppo, Antti, ‘Gorgeous‘ (aka Georgios) and ‘Mamba’”, Timo Lassy says. “We have recorded five albums and played many a gig together. It‘s all about friendship, enormous trust and respect. It‘s not always so simple to say: but I love you all.”

Compañía Kaari & Roni Martin on luonut tunnistettavissa olevan, omaleimaisen taiteellisen tyylinsä ja ryhmän teokset ovat laajentaneet käsitystä flamencosta monipuolisena nykytaiteena. Ainutlaatuista ryhmän toiminnalle on tanssin ja musiikin vahva liitos; Kaari ja Roni Martin vastaavat teosten kokonaisuudesta aina musiikin säveltämisestä ja koreografiasta teosten esittämiseen asti, ja useimmissa ryhmän produktioissa on mukana live-orkesteri. Ryhmä on palkittu useaan otteeseen ja säveltäjä-kitaristi-laulaja Roni Martin on vastaanottanut musiikistaan parhaan tanssisävellyksen palkinnon maailman merkittävimmässä flamencokoreografiakilpailussa Madridissa sekä Vuoden teatterimusiikkiteko-palkinnon Suomessa.

 

Compañía Kaari & Roni Martinin taiteelliseen työryhmään on vuosien varrella kuulunut useita huippumuusikoita kuten espanjalaiset flamencotaiteilijat laulaja Miguel Poveda, laulaja Rafael Jiménez ”Falo”, kitaristi Juan Antonio Suárez Cano ja pianisti Pablo Suárez sekä suomalaiset trumpetisti Antero Priha, viulisti Henrik Perelló, kitaristi Jukka Orma ja viulisti-säveltäjä Sanna Salmenkallio. Ryhmä on tähän mennessä esiintynyt neljässätoista maassa. Martinit ovat tehneet myös livetaltiointeja ja levytyksiä.

about ERNO HAUKKALA

Suomen huippupuhaltajiin kuuluva pasunisti Erno Haukkala on laaja-alainen muusikko, joka on soittanut lukuisissa Suomen kiinnostavimmista kokoonpanoista kuten The Soul Investigators, Bad Ass Brass Band, Ayekooto Afrobeat International, Mojakka, Alamaailman Vasarat, Astro Can Caravan, Jätkäjätkät, Soul Captain Band ja Paukkumaissi. Pasuunan lisäksi hän soittaa myös muita puhaltimia kuten huilua, tuubaa ja sousafonia. Haukkala tunnetaan karismaattisena esiintyjänä, joka on tehnyt perinteisten keikkojen ohella myös paljon lastenteatteria ja tanssia.

Samppa Leino (s. 1977) on espoolainen säveltäjä, sovittaja, kapellimestari, opettaja ja muusikko. Hänen instrumenttinsa ovat huilu, klarinetti, fagotti, kaikki saksofonit, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna eufonium ja tuuba. Leino on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2006 sekä säveltäjä/sovittaja (AMK):ksi Metropolia Ammattikorkeakoulun pop/jazzmusiikin koulutusohjelmasta vuonna 2011. Leino on myös tuottelias säveltäjä ja sovittaja sekä lisäksi opettaa Suomen Raamattuopiston musiikkilinjalla puhaltimia ja sovitusta.

about SAMPPA LEINO

about ABDISSA ASSEFA

Abdissa "Mamba" Assefa on toiminut laaja-alaisesti muusikin parissa Suomessa ja kansainvälisesti 25 vuoden ajan.

Hän on työskennellyt rumpalina ja lyömäsoittajana lukuisissa kotimaisissa jazz- ja kevyen musiikin kokoonpanoissa kuten; Timo Lassy Band, Palefacen Räjähtävä nyrkki, Jarmo Saari Republic, Giant Robot, NuSpirit Helsinki.

 

Hän on työskennellyt hyvin monipuolisesti eri musiikkigenrejen levytyksillä; muusikkona, musiikin sovittajana, tuottajana, äänittäjänä ja miksaajana. Viime vuosien albumituotannot (äänittäjänä/miksaajana, ja/tai tuottajana) ovat käsittäneet mm. seuraavien artistien ja yhtyeiden levyt; Jukka Perko Streamline Quartet, MOPO, Timo Lassy Band, Pirkka Pekka Petelius, Paleface, Tommy Lindgren Metropolis, Sun Trio, Big Blue, Jukka Eskola, Jimi Tenor.

 

Monipuolinen ura musiikin parissa on kartuttanut taiteellista osaamista ja musiikillista näkemystä. Hän on yksi Suomen käytetyimmistä lyömäsoittajista ja erityisosaaja omalla sarallaan. Mamba on myös työskennellyt puolisonsa tanssitaiteilija Hanna Pajala-Assefan kanssa erilaisissa tanssi- ja esitystaiteen produktioissa vuodesta 2002. 

Parhaiten Sielun Veljet -yhtyeen karismaattisena kitaristina tunnettu ja valtakunnan viralliseksi toisinsoittajaksikin mainittu Jukka Orma julkaisi ensimmäisen soololevynsä Kultahiekkaa vuonna 2003. Kriitikoiden ylistämä albumi esitteli loistavan kitaristin lisäksi myös persoonallisen biisintekijän ja laulajan, jonka omasta karheanvärikkäästä elämästä ammentava tarinankerronta antoi teksteihin vähintäänkin vakuuttavan sävyn.

Vuosien varrella Orman yhtyeisiin ovat kuuluneet muun muassa jo mainittu Sielun Veljet, Hassisen kone, Hurriganes, Edward Vesala Sound & Fury, Raoul Björkenheim Apocalypso, Revolution Soul Band, Pedro's Heavy Gentlemen sekä muun muassa Rauli Badding Somerjoen, Riki Sorsan, Remu Aaltosen, Jim Pembroken, M.A. Nummisen, Otto Donnerin ja Iiro Rantalan kokoonpanot.

about JUKKA ORMA

about RONI MARTIN